Székesfehérvár

2013.10.22. 06:51

Fehérvári ösztöndíj fiataloknak

November 15-ig lehet jelentkezni a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány pályázatára.

feol.hu

Idén is meghirdette ösztöndíj pályázatát a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány a 18-25 év közötti fiataloknak.

Az alapítvány kuratóriuma ösztöndíj pályázatot hirdet, amellyel hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a Székesfehérváron élő fiatalok tehetségüket minél szélesebb körűen kibontakoztassák, a képességeikben rejlő lehetőségeket megmutassák, szakmai tudásukat fejlesszék. Az alapítvány a meghatározott kategóriákban - művészeti tevékenység, tudományos-kutatási tevékenység, egyéni sporttevékenység (amatőr) - eddig végzett és ehhez kapcsolódó jövőbeni tevékenységet támogatja.

A pályázaton kizárólag állandó székesfehérvári lakhellyel rendelkező, 18-25 év közötti fiatalok vehetnek részt, intézmények, csoportok, szervezetek, egyesületek vagy csapatok nem jelentkezhetnek. A nyertesnek vállalnia kell, hogy negyedévente írásos beszámolót készít az ösztöndíj alapjául szolgáló tevékenységéről. A pályázatban szükséges bemutatni az eddigi munkát, illetve meghatározni a konkrét célt, melynek eléréséhez a támogatást igénylik. Egy fiatal csak egy pályázatot nyújthat be, a támogatás időtartama 6, illetve 12 hónap, mértéke pedig havonta 30.000 forint.

A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány 2009 decemberében azért kezdte meg működését, hogy fontos közösségi célokért dolgozó szervezeteket és tehetséges fehérváriakat támogasson. A rendelkezésre álló forrásokat pályázati rendszerben hirdetik meg és osztják fel, az elmúlt időszakban az élet számos területén megjelentek már programtámogatóként. A kuratórium tagjai olyan fehérvári szakemberek, akik saját munkájuk mellett az alapítványnál végzett tevékenységükkel is szeretnék segíteni a várost és az itt élőket.

Az ösztöndíj pályázatokat 2013. november 15-ig kizárólag postai úton lehet eljuttatni a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány címére (8000 Székesfehérvár; Szent Vendel u. 17/a), a nyerteseket december 8-ig írásban értesítik. A támogatási szerződéseket év végéig megkötik, az ösztöndíjak folyósítása 2014. januártól kezdődik.

(forrás: Székesfehérvár Önkormányzata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!