Székesfehérvár

2014.07.07. 15:30

Eső után csak gumicsizmában lehet közlekedni a Karinthy utcában

Székesfehérvár - Örülnek a Karinthy utca felújításának, ám a járdát szinte méterenként felnyomták a nagy akácfák gyökerei. Olvasónk szerint eső után csak gumicsizmában lehet itt menni.

Házi Péter

- A házunk szigetelése kiszakadt, amikor az akácfa ága letörött és rázuhant a vezetékre. Évek óta kérjük, az önkormányzat metssze vissza normálisan ezeket a fákat, mert nem csak az ágaik szakadnak le rendszeresen, de a gyökereik is felnyomják a járdát, ami eső után szinte csak gumicsizmában járható, akkora tócsákat rajzol ki az összegyűlő víz - mondja és mutatja a Karinthy utcában lakó olvasónk, Ács Tibor. Panaszosunk örül annak, hogy az autósoknak szóló utat most felújították, de, mint mondja, a lépten-nyomon felpúposodott járdával is kellene valamit kezdeni. A közvilágítás meg pont az utca másik oldalán van, ahol nincs járda, így a közeli óvodába, iskolába, Videotonba igyekvőknek igencsak a lábuk elé kell nézniük errefelé.

- Az évtizedes problémát az adja, hogy nincs kialakítva a vízelvezetés, illetve, hogy a házakról is ide folyik az esővíz. A járda megemelése és a szikkasztás kialakítása segíthetne a megoldásban, ezt a jövőben szeretnénk majd elvégezni, ehhez persze költségvetési forrás szükséges - mondja Deák Lajosné, a körzet önkormányzati képviselője, aki szerint a jóval forgalmasabb Pozsonyi út felújítása azért fontosabb megoldásra való probléma.


Hol egy aszfaltpúp a gyökerektől, hol pedig egy mélyedés. Ács Tibor(jobbra) régóta kéri, hogy a problémákat elsősorban okozó akácfákat metssze vissza a város. Télen teljesül a kívánsága (Fotó: Házi Péter)

- A fák ifjító metszését csak nyugalmi időszakban, idén év vége felé tudjuk elvégezni: ha most nekiesnénk a fáknak, nem élnék túl a több méteres visszametszést, így néhány hete csak az űrszelvénybe lógó ágakat metszhettük le - teszi hozzá Bozai István Városgondnok.

A Pozsonyi és a Karinthy utca kereszteződésében évekkel korábban volt egy felfestett gyalogátjáró. Az út elkészült, de a zebra hiányzik a környék lakóinak. Amiként Deák Lajosné elárulja, az engedélyezést követően ismét lesz itt zebra, sőt, a kereszteződésnél lévő közvilágítási lámpákba erősebb izzók kerülnek, hogy növeljék a lekanyarodók és a gyalogosok biztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!