Székesfehérvár

2011.12.01. 07:11

Értékeket támogatnak

Székesfehérvár - Összesen 226 ezer dollárnyi támogatást osztott szét idén a szűkebb régióban az Alcoa Alapítvány.

Házi Péter

Idén a  legnagyobb összeget, 46 ezer dollárt, a megyei kórház kapta a gyermek sürgősségi osztály fejlesztésére. Olyan modern, jól felszerelt egységet alakítanak ki, amely a nap 24 órájában áll az akut ellátást igénylő gyermekek rendelkezésére. Segítséget kap a kríziskezelő központ egy hajléktalanoknak szóló  lakhatási támogatási projekt elindításához,  a WWF hiúzmentő programjához, a fehérvári babaház a  Hiemer-házba történő átköltöztetéséhez. A  Humán Szolgáltató Intézet elsősegélynyújtó tanfolyamot indíthat az alapítvány segítségével, a fehérvári István Király Általános Iskola   a magatartászavaros gyermekeknek segíthet. A támogatottak között van a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, ahol a gyermekek speciális képzést kaphatnak a biztonságos internethasználat elsajátításához, a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola pedig egy speciális alumíniumipari képzést indíthat. A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány  munkahelykereső portált indít, az AFS Magyarország  külföldi ösztöndíjpályázataihoz kapott segítséget.
 - Támogattuk a Wekerle-emlékmű elkészítését, faültetésre  13,5 ezer dollárt adományoztunk a városnak. Jelentős  az önkéntes munkavégzésünk mellé adott pénzbeli kiegészítés is.  Mindent egybevéve 1993 óta 7,5 millió dollárnak megfelelő támogatás osztottunk szét, elsősorban Fehérváron, és annak szűkebb környezetében - összegzett Forgó Béla, az Alcoa vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!