Székesfehérvár

2014.08.26. 12:55

Erasmusos diákok fogadása a fehérvári városházán

Székesfehérvár - Hatvanhárom diák megy külföldre tanulni az Erasmus program égisze alatt. A Városháza dísztermében búcsúztak el tőlük.

Sebestyén Lilla

Két éve, hogy a Belvárosi I. István Középiskola diákjai először kijutottak külföldre a Leonardo-program keretében. Most egy kicsi változtatással, de idén is elutaznak ki Angliába, ki Németországba.

A szakképzésben résztvevő tanulók három hetet töltenek majd idegenben, ahol lehetőségük lesz kipróbálni magukat a választott szakmában, nyelvet tanulni és nem utolsó sorban, megismerni egy másik kultúrát.

Fotó: Horvát Renáta és Sebestyén Lilla

– Idén, szerencsére sikerült elérni, hogy az összes tagintézmény részt vegyen az Erasmus programban. Rengeteg volt a jelentkező, így a tanulmányi eredmények és a nyelvismeret alapján döntöttünk – mondta el Tóth Katalin, az iskola igazgatója kedden délelőtt a Városházán, ahol – a hagyományokhoz híven – a polgármester búcsúztatta el a kiutazó hatvanhárom diákot. A tervek szerint az első turnus augusztus 31-én indul az utolsó pedig október közepén érkezik vissza.

Izgatott vagyok, hiszen ez egy hatalmas lehetőség. Ugyanakkor tudom, hogy a honvágy erősen fog munkálni bennem, ez lesz talán a legnehezebb része a dolognak – mondta el Varga Dóra a Hunyadi középiskola nebulója. Pont ez okból, a diákokat már augusztus elején elkezdték felkészíteni és különórák keretében lelkileg és szellemileg is ráhangolni erre a hatalmas kalandra, ami – egy kis szerencsével – meghatározza majd az egész életüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!