Székesfehérvár

2017.05.09. 09:10

Egészségnap mindenkinek, a polgárdi otthonban

Székesfehérvár – Nyílt egészségnapot rendeznek a polgárdi otthonban, ahol a fogyatékkal élő lakók és egészséges társaik vehetnek részt sokszínű programokon.

Bokros Judit

A Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény Polgárdi telephelyén hagyományteremtő módon indult útjára 2015-ben az Egészséghét programsorozata. Ilyenkor az otthon fogyatékkal élő lakói az egészséges ételekkel, életmóddal, a szabadidő hasznos eltöltésének módjaival ismerkedhetnek meg. A szervezők különböző ügyességi játékokkal, vetélkedőkkel és színpadi fellépőkkel színesítik a napokat.

A hét kiemelkedő eseménye a május 18-ai, csütörtöki egészségnap, amikor az intézmény kitárja kapuit a külső látogatók előtt. A társadalmi elfogadás és az integráció jegyében várják a környező települések, városok lakóit, iskolásait önkéntes munkára és az iskolai közösségi szolgálat teljesítésére – tudtuk meg Farkas Judit telephelyvezetőtől.

Az egészségnap 9 órakor kezdődik, a rézfúvósok műsora után fitness bemutató látható, majd 10 órakor lesz a hivatalos megnyitó. Ezután számos fellépő  - például a Junior Abajka Citerazenekar, a Clara Voce kórus, a tordasi Szivárvány együttes – szerepel, s a napot sport-és táncbemutatók színesítik. Emellett kézműves foglalkozás, teaház, egészségsátor, relaxáció, sport foglalkozás várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!