Székesfehérvár

2009.03.25. 03:29

Buszok, másfelé

Székesfehérvár - Nemcsak új utcát nyitnak Feketehegyen, hanem a buszközlekedést is átalakítják: az iskolabusz helyét a 37-es veszi majd át, mely a Rába utcában közlekedik. Ha az út elkészül, a 37-es bemegy majd a városrész belsejébe is

Házi Péter

Aki Feketehegyen jár mostanában, nagy munkákkal találkozhat: a Sajó utca déli részén a csapadékcsatornát és a gyalogjárdát építik, megkezdődött a Rába utca megerősítése, illetve egy teljesen új utcát nyitnak a Sajó és a Kőrösi utcák között. Az átalakítások célja - mint Szigli István körzeti képviselőtől megtudtuk - a feketehegyi buszközlekedés fejlesztése. Jelenleg a 37-es busz a Sajó utcai végállomásig megy, s onnan ugyanezen az útvonalon, a Farkasvermi úton indul vissza. A tervek szerint a Rába utca megerősítése, újraaszfaltozása és buszmegállók kialakítása után a 37-es bemegy majd a városrész belsejébe is. A busz a Farkasvermi utca végén rákanayarodik a Sajó utcára, majd ezt követően Feketehegy közepén , a Rába utcára fodul rá.

- Ezzel az itt lakókhoz jóval közelebb kerülnek a buszmegállók, a 37-es feltárja a városrész belsejét is, így az itt lakóknak nem kell majd annyit gyalogolniuk a buszmeg-állókhoz. A jelenleg a Rába utcában közlekedő iskolabusz helyét pedig ugyancsak át tudja majd venni - járatsűrítéssel - a 37-es, így az előbbire nem lesz szükség augusztustól - mondta Szigli István, aki hozzátette, gondoltak a Kőrösi utcai zártkertek tulajdonosaira is: a 37-es reggel 8 és 10, valamint délután 3 és 5 óra között kimegy majd a most épülő Tisza utca végén kialakítandó körfordulóhoz is. Mint a körzet képviselője fogalmazott, van, akinek nem tetszik, hogy a Sajó utca déli része, melyet a jövőben a busz használ majd, egyirányú lesz, de reméli, hogy a megvalósulás után az ellenzők is belátják, jó a megoldás.

A Sajó és a Kőrösi út között már zajlik a teljesen új Tisza utca építése is, melynek köszönhetően ezeken az eddig feltáratlan területeken a tulajdonosok új építési telkeket alakíthatnak ki. Ami a városrész más utcáit illeti, a napokban elkészült a Virág utca északi részének felújítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!