Székesfehérvár

2009.06.19. 02:28

Behajtanak az egyirányúba is

Székesfehérvár - A Vörösmarty Művelődési Házban Cseh István képviselő tartott lakossági fórumot. A kérdésekre a városi rendőrkapitány, a közlekedési osztályvezető válaszolt.

Kovalcsik Katalin

A vasút környéki lakossági fórumok jó része általában a közbiztonságról szól. A szerdai találkozón felvetődött, javítják-e a járdát a Lövölde utca 1-19. között. Elképzelhető, válaszolta a helyi képviselő. A felvetések mellett a lakók köszönték a Horvát István lakótelepi játszóteret, a szemetesek kihelyezését, bár még most is vannak szép számmal, akik távol tartják magukat a szemetesektől, utcára hajigálják a csikkeket. A nevelés a közlekedőkre is ráférne, de ez nem a hatóság, ez esetben a rendőrség dolga.

- Elmondták a lakók, hogy a területen található két olyan egyirányú utcaszakasz is, amelyet nem vesznek figyelembe a közlekedés résztvevői - mondta Kovács Ferenc őrnagy, a városi közlekedési osztály vezetője. - Behajtanak szembe, baleset ugyan még nem történt, de a szabályokat illene betartani. Ígéretet tettem, hogy a kollégáim kimennek, fényképeznek, reméljük, sikerül majd megszüntetni ezt a helyzetet.

A Horvát István úton általában feltorlódik a forgalom, a Károly János utcából kikanyarodni szándékozókat nem engedik be, ezért a szabálytalan akciók sora. A torlódás főleg a reggeli és a délutáni csúcsban okoz gondot, de sajnos ez a város egyéb területeire is jellemző. A jelenlévő 40-50 környékbeli lakó arra is panaszkodott, hogy sok a szabálytalanul parkoló a környéken. A rendőrség erre is odafigyel majd. A kamerarendszer aktivitása is szóba került, a környéken jó szolgálatot tesz a térfigyelő rendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!