Székesfehérvár

2013.01.15. 18:56

Az MSZP elkezdte a választási felkészülést

Székesfehérvár - A szocialistáknál már a választókerületi felelősök irányítják a pártmunkát, ami a választási felkészülés jegyében történik. A kerületi felelősök akár jelöltek is lehetnek.

Tribolt Lajos

A Magyar Szocialista Párt elkezdte a választási felkészülését. Ennek első látható jele, hogy a múlt év végén kijelölték az egyes választókerületi felelősöket.

- Természetesen át kellett térnünk az új választókerületek szerinti rendszerre. Ez alapján a választókerületi felelősök: Székesfehérvár 1.: Márton Roland, Székesfehérvár 2.: Herczog Edit, Bicske: Horváth András, Sárbogárd: Szabadkai Tamás és Dunaújváros: Magyar András - mondta el lapunknak Horváth András, a párt megyei elnöke.

Horváth András megyei elnök (Fotó: FMH-archív)

Megtudtuk, hogy első szinten az alapszervezetek tárgyaltak a felelősök személyéről, Horváth András például a körzet minden alapszervezetébe elment, tájékoztatta őket munkájáról és elképzeléseiről. Ezt követően az alapszervezetek küldöttei szavaztak a választókörzeti felelős személyéről. Neki kell a következő majd másfél évben szervezni a párt munkáját. Erről majd a helyi szervezetek, a választókerületi küldöttgyűlés és a megyei elnökség is véleményt mond. Ha minden vélemény pozitív, akkor a körzeti felelősből jelölt-jelölt is lehet a következő országgyűlési választásra. A végső szót az országos elnökség mondja ki, de eléjük csak olyan név kerül, amelyet alsóbb szinten már jóváhagytak.

- Nálunk nem Budapest dönt a jelölt személyéről, hanem az alsóbb szervezetek - mondta Horváth András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!