Székesfehérvár

2017.06.11. 20:05

Átadták a Szent Sebestyén parkot Székesfehérváron

A felsővárosi Szent Sebestyén-templomban tartott vasárnapi szentmise után került sor a felújított Szent Sebestyén park felavatására. A ligetben egyedi térbútorok, juhar- és hársfák, pompás virágok várják a sétára, beszélgetésre vágyó lakókat.

Fejér Megyei Hírlap

A Szent Sebestyén téren, Felsőváros egyik legszebb ligetében 2016 őszén készült el a térköves járda, a tavasz folyamán pedig füvesítettek, cserjéket és fákat, valamint színpompás, szemet gyönyörködtető virágokat ültettek.

 

A parkba Székesfehérváron készült, kézzel öntött, egyedi térbútorok kerültek, ezenkívül az ide helyezett biciklitároló és a táblák is egyedi öntöttvas remekek. A ligetet olyan szimbólumok díszítik, amelyek a hitről és a közös kultúráról tanúskodnak. A vasárnapi ünnepélyes átadáson a közösséget Cser-Palkovics András polgármester és Földi Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötték, a teret Nyárai-Horváth István plébános áldotta meg. Isten áldását kérte a Szent Sebestyén parkra és azokra, akik a parkon átsétálva a templomba igyekeznek, Isten dicsőségének a hirdetésére. Az ünnepség végén a közösség elénekelte a Boldogasszony anyánk egyházi, nemzeti éneket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!