Székesfehérvár

2013.10.09. 16:15

Amikor Pisti labdát kap

Székesfehérvár - Az Arany János Speciális Szakiskola és EGYMI adott otthont szerdán a mintegy 300 résztvevőt megmozgató III. integrált regionális sportnapnak.

Kocsis Noémi

Nekem, nekem dobd! - kiabálja Pisti a többieknek, s bár a magas, erőteljes srác ritkán kapja el a felé hajított labdát, lelkesedése határtalan. Ugye, ügyes voltam, kérdezi tőlem az ajtóban. Igen, ügyes volt és érdeklődő, a többiek nem különben, mindkét csapat igen erőteljesen vetette magát a küzdelembe, ami persze nem volt küzdelem. Sokkal inkább a mozgás, együttlét öröme tükröződött szerdán a rendező Arany János iskola tornatermében a zsinórlabdázó csapatokon. Mikor pedig megtudták, nyertek, önkéntelenül borultak a körmérkőzést levezető sportnevelő nyakába.

 

A felhőtlenség jellemezte az udvari programot is, itt a rendőrség illetékesének közreműködésével hajtottak végre a többségi iskolába járó és speciális nevelési igényű gyerekek ügyességi feladatokat. A többhelyszínes programsorozaton vagy tucatnyi lehetőséggel várták a több iskolából érkezett gyerekeket, akik egyúttal azt is megtapasztalhatták, hogyan sportolnak és esetlegesen milyen nehézségekkel küzdenek a hasonló életkorú, speciális nevelési igényű diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!