Papírforma

2017.11.19. 22:22

Könnyed randevú – Az újonc nem volt egy súlycsoportban az albásokkal

Az Alba FKC a Vasasnál vendégeskedett vasárnap este az Elektromos-csarnokban. A fehérváriak magabiztosan nyertek, 34-17-re.

Horog László

A fehérvári Mayer Szabinát (fehér) sokszor csak szabálytalanul tudták megállítani

Fotó: Kricskovics Antal

A szezont gyengén kezdte, ám az utóbbi hetekben kiegyenesedett az Alba együttese, a női kézilabdázók három meccsen két sikert és egy döntetlent számláltak, Debrecenben győztek, Budaörsön döntetlenre végeztek, majd a Békéscsabát verték tíz góllal. Egyértelműen győzelmi reményekkel utaztak a fővárosba, a Fáy utcai csarnok átépítése miatt albérletben szereplő, újonc piros-kékekhez. A hazaiaknál betegség miatt nem lépett pályára a koronázó városból másfél éve Angyalföldre szerződő Herr Anita, ellenben Becséri Kitti szóhoz jutott. A meccs első gólját Jelena Lavko szerezte hétméteresből, Kocsis Ágnes szintén büntetőből egalizált, aztán ellépett a Fehérvár, 2-5, Kocsist kiállították, a megítélt hétméterest Lavko magabiztosan értékesítette, majd újabb albás találatok után a hazai szakvezető, Kovács Péter időt kért. Mistina Kitty bravúrokat mutatott be, nem tudtak túljárni az eszén, a büntetésből visszatérő Kocsis hétméteres lőhetett, a felső lécre ejtett. Májer Krisztina a szélről köszönt be, majd újabb fehérvári gólok következtek, Pelczéder Orsolya elfutásai rendre eredményesen zárultak, 3-12. Hárs Adél két találatával zárkóztak a vendéglátók, aztán Májer köszönt be háromszor zsinórban, időt kért a Vasas, 5-15. Mistina magabiztos volt, Mayer Szabinát szabályos eszközökkel nem tudták megállítani, a megítélt heteseket Lavko biztos kézzel értékesítette.


A fehérvári Mayer Szabinát (fehér) sokszor csak szabálytalanul tudták megállítani
Fotós: Kricskovics Antal

Félidőben 8-18 virított az eredményjelzőn, aztán felváltva estek a gólok, majd a hazai kapuban Antóni Viktória mutatott be hatalmas védéseket. meg is jött a hazai drukkerek hangja, de közelebb araszolni nem tudtak a vendéglátók. Mistina sem tétlenkedett portája előtt, 14-27-es állásnál Deli Rita pihentető jelleggel időt kért. Nem tudtak komoly ellenállást kifejteni a fiatalokból álló piros-kékek, a menetrendszerűen következő hétmétereseket a kispadról érkező Alexandra Nascimento üzembiztosan értékesítette. A végére Elena Gjorgjijevska bombagóljai maradtak, a fehérváriak könnyedén nyertek, az újoncnak még sok, nehéz pillanata lesz a szezonban, 17-34.

JEGYZŐKÖNYV

Vasas SC-Alba Fehérvár KC 17-34 (8-18)

Budapest, Elektromos csarnok, 500 néző, Vezette: Rontó, Szanyi

Vasas: Győri – Hárs 2, Németh Mercédesz 1, Kocsis Á. 3/1, Pados, Németh Nedda 1, Fekete. Csere: Antóni (kapus), Mester, Agovic 1, Kuczora 3/1, Hanusz 1, Harsághy 1, Becséri K., Fekete 2, Szeberényi 2. Vezetőedző: Kovács Péter

Alba FKC: Mistina – Májer 4, Lavko 8/5, Gorshenina 2, Mendy 4, Mayer 1, Pelczéder 5. Csere: Gabina (kapus), Zhilinskaite 1, Temes, Gjorgjijevska 4, Nascimento 4/4, Piller 1, Boldizsár. Vezetőedző: Deli Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában