Székesfehérvár

2013.10.21. 15:55

Találkoztak a diákönkormányzatok

Székesfehérvár - A Belvárosi I. István Középiskola Diákönkormányzatai közös fórumot tartottak a Jáky József Tagintézmény dísztermében, október 21-én.

Sebestyén Lilla

- Tavaly tartottunk először közös diákfórumot, aminek akkor és most is az a célja, hogy a diákönkormányzatok vezetői és tagjaik megismerjék egymást, ismertessék terveiket a jövő évre nézve és feltehessék kérdéseiket az intézmények vezetősége, a városvezetés, illetve az intézményfenntartó központ felé - mondta el Jelinekné Mészáros Zsuzsanna, a Bugát Pál Tagintézmény Diákönkormányzatának segítő pedagógusa.

Az október 21-én megtartott fórum első két napirandi pontjában ez meg is valósult. Több kérés és kérdés is megfogalmazódott a diákság körében. Az első ilyen volt egy zeneiklub létrehozása, amihez megfelelő helyet és technikaieszközöket kértek a tanulók. A Belvárosi I. István Középiskola igazgatónője, Tóth Katalin, ezzel kapcsolatban elmondta: igyekszik minden ilyen jellegű kezdeményezés mellé állni, így biztos találnak majd megoldást. Ezt követően szó esett a Hunyadi Mátyás Tagintézmény focipályájáról, amely a Levéltár felújítása alatt vált használhatatlanná.

Veszeliné Pénzes Ildikó
, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerület megbízott igazgatója ezzel kapcsolatban tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a szerződés szerint, a munkálatok végén, a pályát is rendbe hozzák. A Jáky József Tagintézmény egyik növendéke szintén az iskolai pálya botrányos állapotára hívta fel a figyelmet, és felajánlotta, hogy a technikus tanulók, helyreállítják a problémás részeket akár sajátkezűleg, ha erre van mód. A felajánlást Mészáros Attila örömmel fogadta..

Az utolsó napirendi pontban a Leonardo programban szerzett élményeiket osztották meg egymással a diákok.

- Már második éve a fiataljaink egy része külföldi szakképzési gyakorlaton vehet részt a Leonardo program keretében. A három hetes gyakorlat alatt a diákok a szakmájukhoz erősen kötődő feladatokat végeztek és nyelvet tanultak, ami hatalmas előnyt jelenthet majd számukra a munka világában, arról nem is beszélve, hogy kapnak egy Europass bizonyítványt is, ami szintén jó referencia - mondta el Tóth Katalin majd hozzá tette: Az idei évben Németországba és Angliában voltak a tanulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!