Székesfehérvár

2015.02.03. 18:55

A víz nem folyhat az utcára

Székesfehérvár - A fehérvári polgármesteri hivatal az ingatlantulajdonosokhoz fordult a hideg idő és a sok csapadék miatt.

Tribolt Lajos

Székesfehérvár polgármesteri hivatala és városgondnoksága felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a közterületekre, járdákra, útburkolatra illegálisan kivezetett csapadékvizek és a pincékből szivattyúzott talajvíz kivezetése következtében kialakult jegesedésért, balesetveszély előidézésért a felelősség az ingatlantulajdonosokat terheli. Mindezek következménye szabálysértési vagy büntetőjogi eljárás is lehet. A jegesedések megszüntetéséről, és a víz elvezetésének szabályossá tételéről is az ingatlan tulajdonosának kell saját költségén gondoskodnia.

A csapadékvíz elvezetését, gyűjtését, szikkasztását saját ingatlanon belül kell megoldani, amennyiben ez nem lehetséges, úgy a hivatal közlekedési irodájával egyeztethetnek az érintett tulajdonosok a csapadékhálózatra történő rákötés módjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!