Székesfehérvár

2017.03.19. 21:38

A mi Európánk - vetélkedő

Székesfehérvár - Külföldi diákok is részt vesznek A mi Európánk című nemzetközi középiskolás vetélkedő döntőjében, március 25-én, szombaton.

Dávid Erzsébet

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület és több civil szervezet által az Európai Unió létrejöttét megalapozó Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából rendezett vetélkedőre Pécsről, Szatmárnémetiből, Kunszentmiklósról, Budapestről, Salgótarjánból, Szolnokról, Veszprémből, valamint a szlovákiai Nagymegyerről, a romániai Csíkszeredáról és a szerbiai Óbecséről érkeznek a fiatalok.

Székesfehérvárt a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola „Deákos diákok” csapata képviseli. A résztvevők először a pákozdi Katonai Emlékpark és Emlékhelyen akadályversenyen vesznek részt, majd fákat ültetnek és megemlékeznek a Római Szerződés aláírásáról. A vetélkedő a Németh László Általános Iskolában folytatódik, ahol előzetesen elkészített plakátokból „60 éves a Római Szerződés” címmel kiállítást nyitnak, majd a résztvevők az Európai Unióval és az unió országaival kapcsolatos tudásukról adnak számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!