Székesfehérvár

2016.09.14. 18:25

A megelőzés érdekében - Perifériás érbetegség szűrést tartanak szeptember 24-én

Székesfehérvár - Érszűrést szerveznek szeptember 24-én, szombaton 9 és 15 óra között A Szabadművelődés Házában. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Laci Patrícia

Perifériás érbetegség szűrést szervez az önkormányzat, a Fejér Megyei Szent György Kórház és a Humán Szolgáltató Intézet annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a megelőzhető betegségekre. A program szeptember 24-én, szombaton lesz A Szabadművelődés Házában 9 és 15 óra között. A programról Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, illetve Noori Ebrahim osztályvezető főorvos tartott tájékoztatót tegnap.

Östör Annamária kifejtette, hogy fontos a rendszeres testmozgás, emellett felhívta arra is a figyelmet, hogy a lakosoknak lehetőségük van ingyenes sportolásra számos intézményben a Nyitott tornatermek programnak köszönhetően.

A sajtótájékoztatót Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Noori Ebrahim főorvos tartotta meg szerdán Fotó: Simon Erika

Noori Ebrahim elmondta, hogy a perifériás érbetegség, ismertebb nevén érszűkület, az általános érelmeszedés egyik formája. A betegség minden huszadik felnőttet érint, s a kor előrehaladtával csak nő a gyakorisága.

A szűrésre 55 és 70 év közöttiek jelentkezését várják. A vizsgálatokhoz előzetes bejelentkezés szükséges, amit az érdeklődők szeptember 19-e és 22-e között tehetnek meg a +36 70 380 9512-es telefonszámon. Az eseményen rizikófaktorok felmérését, kockázatbecslést, emellett boka-kar index mérést is végeznek a szakemberek. A szűréssel a tünetmentes betegeket is tudják diagnosztizálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!