Székesfehérvár

2017.10.17. 20:52

A leendő sportfejlesztők

Kedden délelőtt a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának sportközgazdász MSc hallgatóit köszöntötték a Városházán.

FMH

A fiatalokat fogadó Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében többek között elmondta, a helyi felsőoktatás versenyképességének egyik lényeges pontja a csak Székesfehérváron kínált szakok sora, a másik pedig a duális képzési forma. Mind fogalmazott, a város életében meghatározó kérdés a sportélet, ugyanis a kultúra mellett éppen a sport az, amely képes arra, hogy az emberekből közösséget tudjon formálni, és ezt a közösséget erősíteni is tudja. A városvezető példaként említette a már több, mint egymilliárd forintból gazdálkodó helyi jégkorongklubot, de szólt a kosárlabda, a kézilabda, az atlétika, az öttusa feltörekvő csapatairól, s a brand-et építő amerikai futball példamutató kezdeményezéséről is. A Székesfehérváron elindított hiánypótló képzés a sportszakmai és a menedzservilágot összekötő szakemberhiány igényén alapul, tette hozzá.

Mészáros Attila alpolgármester a sport városbeli helyét, szerepét foglalta össze. Szó esett a sportesemények és sportegyesületek támogatásáról, illetve a létesítmények üzemeletetéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!