Székesfehérvár

2016.09.14. 18:22

A civilek napjáról

Székesfehérvár - Kilencedik alkalommal szervezi meg a székesfehérvári civil napot Székesfehérvár önkormányzata és az Art Kulturális Egyesület.

Idén az együttműködés lesz a fő irányvonal, ennek jegyében mutatja be tevékenységét több mint 30 helyi civil szervezet. A színes, szórakoztató és hasznos programokban egyaránt bővelkedő civil nap szombaton 9-től 16 óráig várja az érdeklődőket a Városház téren. Minderről Róth Péter alpolgármester, Zentai Zsolt, a civil, ifjúsági és sportiroda vezetője, Farnady Judit, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány ügyvezetője és Pisch Norbert, az Art Kulturális Egyesület elnöke tartott sajtótájékoztatót.

Az egész napos programkínálatban zenés, táncos produkciók is szerepelnek, sőt, a délben kezdődő civil óra keretében maguk a szervezetek is bemutathatják tevékenységüket a színpadon.

Ez a nap lehetőséget kínál a kapcsolatteremtésre, a jövőbeli együttműködések kialakítására és a közös megoldások keresésére. A látogatók és maguk a szervezetek is interaktív módon ismerhetik meg a civilek munkáját - hangsúlyozta Farnady Judit. Az alapítvány interaktív feladatokat szervez azért, hogy a civilek kapcsolódjanak egymáshoz. Előzetesen rövid bemutatkozó anyagokat kértek tőlük, melyek alapján a szervezeteknek meg kell találniuk a forgatagban, hogy kire jellemző a leírás.

A Városház téren felállított színpadon és a tér különböző pontjain 9-16 óra között mutatják be a szervezetek a mindennapi munkájukat. A hasonló területeken tevékenykedőket ezúttal is igyekeznek külön blokkokba szervezni - tudtuk meg a tájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!