Székesfehérvár

2014.09.17. 13:30

A buszsofőrtől kapta vissza okmányait

Székesfehérvár - Igazolványát, lakcímkártyáját vesztette el Edit, akit óriási öröm ért: a buszsofőr a lakásáig hozta elveszettnek hitt okmányait.

Házi Péter

– Sokszor csak a negatívumok jelentenek hírt, pedig vannak lelkesítő történetek is, egy ilyet szeretnék megosztani – hívta szerkesztőségünket Juhász Edit, aki igazolványát, lakcímkártyáját vesztette el a napokban a Budapest-fehérvár buszjáraton. A Volánbusz sofőrje, Taupert Henrik a buszon megtalálta mindezt, nyomozásba kezdett, a telefonkönyvből kikereste a Juhász nevet.

Taupert Henrik buszvezető személyesen adta át Juhász Editnek a buszon megtalált okmányait. Fotó: a szerző

Az utca stimmelt, de a keresztnév nem, ám a vonal végén bejelentkező hölgytől megtudta, Edit a szomszédban lakik. Így meghagyta telefonszámát, azzal, hogy megtalálta Edit okmányait. Másnap, amikor olvasónk visszakapta elveszettnek hitt okmányait, a könny is kicsordult a szeméből. Nem véletlenül: egy hónappal korábban táskáját, benne pénzzel, okmányokkal, lopták el a buszpályaudvaron.

– Miért nincs „talált tárgyak osztálya", ahol az emberek leadhatnák a talált holmikat? Rendőrségre járni, tanúskodni senki nem szeret, ám egy ilyen iroda sokaknak segítene – tette hozzá olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!