fejlesztés

2018.01.05. 09:30

Egészség, fiatalosság – sportközpont épül Fehérváron

December végén döntött a kormány, hogy 16 városban összesen 17,5 milliárd forint értékben honvéd sportközpontokat hoz létre. Úgy néz ki, Fehérváron épül az első.

Nagy Zoltán Péter

A leendõ Honvéd Sportközpont

Már tavaly meghozta a kormány a döntést, hogy a fiatalok sport iránti érdeklődését felkeltve olyan honvéd sportközpontokat állítanak fel, ahol bárki képezheti erejét, őrizheti egészségét és mindezt természetesen önkéntes alapon. Nem az a cél, hogy iskolai keretek között foglalkoztassák a fiatalokat, hanem úgy ad lehetőséget a honvédelem, hogy azt szabadidősen gyakorolhassák. A cél az, hogy az önkéntes vállalásokon alapuló honvédelmi felkészültséget biztosítsák a fiatalok számára. Ennek megfelelően ezekben a sportközpontokban olyan sportágak gyakorlását biztosítják, amelyek hasznosíthatók a honvédelem szempontjából is.

Székesfehérvár országgyűlési képviselőjét, Vargha Tamást kérdeztük – aki a honvédelmi tárca miniszterhelyettese is –, hol épül meg Székesfehérváron ez a sportközpont? Kifejtette: célszerűen az Alba Regia laktanya területén, ahova kívülről is szabadon be lehet majd jutni bármely fiatalnak. Ráadásul a zárt, védett területen bármikor elindítható a beruházás, ezért szorgalmaztam, hogy Székesfehérváron legyen az első ilyen honvéd sportközpont, ezzel a fehérvári és a környéken élő fiatalok először juthatnak be egy korszerű létesítménybe – mondta Vargha Tamás.

A leendõ Honvéd Sportközpont, ahol ma is sportolók készülnek Fotó: nzp

Ez a sportközpont is multifunkcionális felhasználású lesz, így biztonságban, szervezett keretek között foglalkozhatnak a fiatalok sportlövészettel, küzdősportokkal, vívással, de elsajátíthatják majd a tájékozódási ismereteket, az elsősegélynyújtás alapvető követelményeit. A minisztérium szándéka szerint e központban helyet biztosítanak Honvédelmi Sportszövetség programjainak, társadalmi eseményeknek. Az első ütemben 40 helyszínen kerül sor az építkezésre, ebből várhatóan 530 millió forint jut Székesfehérvárnak erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!