Székesfehérvár

2017.05.10. 18:45

Megújul a régi MÁV-pálya

Székesfehérvár - Zajlanak a felújítási munkák a MÁV Előre SC egykori, Prohászka úti sporttelepén. A tervek szerint iskolakezdésre elkészülnek.

Majer Tamás

A korábban önkormányzati tulajdonba átkerült régi grundon már elbontották a kerítéseket, a korlátokat, a régi kézilabdakapukat. Bozai Istvántól, a Városgondnokság vezetőjétől tudtuk meg, hogy az idejétmúlt, 20x40 méteres betonpálya végre multifunkcionális műanyagborítást kap.

A környező iskolák is használhatják majd
Fotó: Molnár Artúr

Alkalmassá válik a felület kézilabdára, kosárlabdára, kispályás labdarúgásra egyaránt. Nemcsak a pálya újul meg a nyár során, hanem a régi, megviselt kiszolgálóépület is. A felújítás alkalmával kicserélik az ablakokat, kijavítják a vakolat hibáit, sérüléseit, s felújítják az öltözőhelyiségeket is. Cél, hogy a kivitelezés nyár végére befejeződjék, ez esetben a 2017/2018-as iskolakezdést már felkészülten várhatja az új életre kapó sportlétesítmény, amely a környező iskolák testnevelésóráinak lesz az egyik új helyszíne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!