Székesfehérvár

2017.01.14. 17:27

A babzsákdobálástól a sakkasztalig

Székesfehérvár - Sakkjátszótéren okosodhattak, játszhattak az ovisok szombaton délelőtt a Fehérvári Civil Központban. A kezdeményezés Szabó Krisztián nemzetközi nagymester ötlete.

Kocsis Noémi

Krisztián és felesége, Renáta, no meg a foglalkozásvezetők valóban játékos, jópofa foglalkozás-sorozatot visznek már a legkisebbeknek is. Szombat délelőtt a volt Technika házában találkoztak a sakkozni vágyó gyerekek, ezúttal tizenegyen. Az asztalhoz ülés bevezetőjeként sokféle játékkal melegítik be a gyerekeket, de mikor már előkerül maga a tábla, nyuszis sakkal, gyalogháborúval és más érdekességekkel sajátíthatják el az alapokat és szerethetik meg magát az elmesportot.

Babzsákokkal, játékosan vezetik be a gyerekeket a sakkjátszótéren az elmesportba
Fotó: Koppán Viktor

Az eddigi legfiatalabb résztvevőjük egyébként négyéves volt: a fiúcska nem csak lelkesen sakkozott, de sakktáborba is elment a többiekkel. Igaz, délutánonként mindig hazavitte az édesanyja a szép reményű ifjú sakkozót, egy kis ebéd utáni szundikálásra...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!