Székesfehérvár

2016.10.14. 10:38

Zenepedagógusok bábszínháza szórakoztatta az ovisokat

Óvodások töltötték meg pénteken délelőtt a székesfehérvári Hermann László zeneiskola nagytermét. Izgatott nyüzsgésüknek egycsapásra vége szakadt, amikor megszólalt egy csengettyű és ezzel elkezdődött a Zenede Bábszínház előadása.

B. Kiss László

A Zenede Bábszínház társulatát a zeneiskola zenepedagógusai alkotják, előadásaiknak pedig rendszerint szereplői  hermannos diákok is – mondta el lapunknak Magyarné Tima Zsuzsa, a bábszínház vezető, a darabok szerzője. A Zenede  Bábszínháznak egyébként ez már a hatodik évada, eddig összesen tíz mesét mutattak be. A darabokkal az a céljuk, hogy – mesés keretek között – megénekeltessék a kisgyerekeket. Az előadások alkalmával az óvodások – játékos módon – megismerkednek a  hangszerekkel, melyek kipróbálására is módjuk nyílik.

A Zeneda Bábszínház pénteki előadása egyébként Az elveszett hangszer címet viselte, a mese kerete pedig arról szólt, hogy a Barnabás nevezetű kisfiú elvesztette a furulyát. Amikor Magyarné Tima Zsuzsa azzal konferálta föl az előadást, hogy alig várja már, hogy elkezdjön a mese, az óvisok kórusba kiabálták, hogy ők is... Ugyancsak kórusban érkezett az igenlő  felelet arra a kérdésre, miszerint ha ismerős dalt hallanak, kapcsolódjanak be ők is az éneklésbe. S hamarosan zengett is az „Egy kis malac...” című gyerekdal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!