Székesfehérvár

2015.11.02. 18:04

Átnevezik a görögök utcáit?

Székesfehérvár, Beloiannisz – A kormányhivataltól kéri a Jobbik, hogy utasítsa a falucskát arra, változtasson meg több „kommunista” utcanevet.

Fejér Megyei Hírlap

A települést eredetileg a jobboldali katonai junta és a polgárháború elől menekülő görögök számára hozták létre 1950-ben. Az itt élők a falunak 1952. április. 3-án vették a nagy kommunista hazafi és mártír Nikosz Beloiannisz nevét.

Balogh Zoltán, a Jobbik megyei képviselője még márciusban hívta fel Gárdony és Beloiannisz önkormányzatának figyelmét arra a törvényre, amely szerint közterület, közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett – fogalmazott Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke és Léstár Mihály, a párt beloianniszi elnöke.

– A két politikus arra kéri a kormányhivatalt, törvényességi eljárás keretében utasítsa Beloiannisz önkormányzatát ezen állapot megszüntetésére és a kommunista utcanevek eltávolítására – tájékoztatott Tancsa Ágnes, a párt megyei sajtófőnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!