Székesfehérvár

2015.09.11. 18:44

Égett a zsír, szólt a zene - Katus Attilával, Caramellel töltötték a napot a szakképző diákjai

Székesfehérvár – A „Caramel”, ha nem az édes finomságról, hanem az énekesről beszélünk, igenis alapvető része lehet egy egészségnapnak. Még jó, hogy a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola is így gondolta.

S. Töttő Rita

Égett a zsír pénteken a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola környékén, már ha az általuk rendezett egészségnap egyik momentumát szeretnénk kiemelni a sok közül. A program szakmai vezetője Szépné Holczer Piroska volt, ő állította össze a programot, neki köszönhető az a sok izgalom, amit a fiatalok átélhettek a salátakészítéstől a kötélhúzáson át egészen Caramel koncertjéig.

A diákok számára az egészség igazi klasszikusával, a saláta készítésével kezdődött a nap, melyet nem ám csak úgy maguknak dobtak össze: az alkotások ugyanis a zsűri, azaz Katus Attila személyi edző, aerobik oktató, életmód szakértő asztalára kerültek, aki értékelte is azokat.

Az ismert sportember, akinek mottója: „Hiszem, hogy minden nap a kezedben a lehetőség, hogy valaki életét megváltoztathasd!”, már második alkalommal hozta magával az egészség szelét a szakképzőbe: tornázhattak is vele a fiatalok, ha úgy tartotta kedvük. Volt e napon előadás az egészséges táplálkozásról, elsősegélynyújtó, életmentő bemutató, valamint természetesen sportprogramok: rönkhajítás, pingpong, foci, kültéri játékok, lengőteke, sakk, váltófutás és kötélhúzás is.

Kötélhúzással, lengőtekével, főzőcskézéssel és számos, egészséggel kapcsolatos előadással töltötték a pénteki napot a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola diákjai, akik emellett salátát is készítettek, Katus Attilával tornázhattak, valamint Caramel kiskoncertjét hallgathatták meg. Az együtt töltött idő most nem a tanulásról szólt (Fotó: Koppán Viktor)

– Sajnos sok a fiatal „cigis”, de közülünk mindenki szereti a sportot, főleg a focit – szögezte le a 12-es Kontics Milán bográcsgulyás készítés közben. – Itt van például Keller István barátom, aki focizik, vagy Izsók Krisztián barátom, aki kondizik, de én is edzek – büszkélkedett.

De a kilencedikesek is edzenek, derült ki pénteken, amikor meginvitáltak Meszlényi Rózsa tanárnő paprikáskrumplis csapatához. Persze most éppen arra „gyúrtak”, hogy minél előbb elfogyjon a finomság...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!