Székesfehérvár

2015.06.17. 19:27

In memoriam Kiss József 1926 – 2015.

Életének 90. évében elhunyt Kiss József, az ARÉV egykori vezérigazgatója, az ARÉV Baráti Kör Egyesület volt elnöke, akinek kiemelkedő városépítői tevékenységét a közgyűlés Pro Civitate kitüntetéssel ismerte el. Kiss Józsefet Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti.

A vállalatnál igazgatóként eltöltött, 1964-től 1989-ig tartó, 25 éves időszak alatt húsz alkalommal kapott a cég kitüntetést, legutóbb 1988-ban, így az ország legjobb építőipari vállalata alakult ki közreműködésével. Kiss József a hosszú és eredményes építőipari tevékenységéért több jelentős kitüntetést kapott. Állami-díj, Alpár érem, Magyar Népköztársaság Zászlórendje, Lechner Ödön díj. Ezen túlmenően elismerést kapott Székesfehérvártól és más társadalmi egyesületektől is.

Nyugdíjasként sem pihent. Kezdeményezésére 2003-ban alakult meg az ARÉV Baráti Kör Egyesület, melynek elnökeként fáradhatatlanul szervezett, dolgozott. Javaslatára indultak újra az Építők Napja rendezvények, melynek egyik fő programja az Építőipari Nívódíj átadása. A városi nívódíj ötlete is tőle származik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!