Székesfehérvár

2015.03.18. 15:10

Díjazták az újragondolt Kukorica Jancsi történet szereplőit, megalkotóit

Székesfehérvár - Ahogyan arról lapunkban is beszámoltunk: 11 iskola közreműködésével mutatták be a Vörösmarty Színházban Petőfi Sándor elbeszélő költeményét, a János vitézt.

Gábor Gina

A színjátszó csoportok között kisorsolták az elbeszélő költemény énekeit, és ki-ki ennek alapján készítette el a mű egy-egy részletét. A gálán a 8-10 perces jeleneteket felfűzve mutatták be Kukorica Jancsi történetét. A Bojtárból tündérkirály című produkció bemutatója után, még kedd éjjel összeült a zsűri, és díjazta a produkciókat.

Börcsök Olivérnak ítélték a legjobb János vitéz díját. Fotó: Koppán Viktor

A legjobb előadásnak járó elismeréssel megosztva, két iskolát jutalmaztak: a Comenius Angol– Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskolát és a Ciszterci Szent István Gimnáziumot. A legjobb rendezés díját a Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola nyerte el, és ez a csapat kapta a diák zsűri különdíját is. A legjobb János vitéz Börcsök Olivér, a Vasvári Pál Gimnázium diákja, a legjobb Iluska Komáromi Cecília, a Tóparti gimnázium tanulója lett. A legjobb epizódszereplő díját megosztva Detre Soma, a II. Rákóczi Ferenc iskola diákja és az Arany János iskola csapata kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!