Székesfehérvár

2014.08.13. 16:10

Torlódás lehet a Széchenyin

Székesfehérvár - A korábbi tervekkel ellentétben nem lesz teljes útzár a Széchenyi úti aluljáró szombaton kezdődő felújítása idején.

Házi Péter

A székesfehérvári vasúti csomópont felújításának része a Széchenyi úti aluljáró, valamint a hosszúsétatéri gyalogos aluljáró felújítása is. A korábbi tervek arról szóltak, hogy teljes útlezárással zajlik majd a munka a Széchenyi úti aluljáró esetében is, ám az önkormányzatnak sikerült elérnie, hogy ez ne így legyen. Amint ugyanis szerdán a helyszínen Nagy Zsolt, az önkormányzat közlekedési irodájának vezetője és Mészáros Attila, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, szombaton kezdődik az aluljáró beállványozása, ekkor jelzőörs irányítással biztosítja a kivitelező a kétirányú forgalmat, torlódások várhatóak, érdemes ezen a hétvégén elkerülni ezt a környéket.

Egyszer egy sávon mehetünk majd a felújítás hónapjai alatt (Fotó: Házi Péter)

Az aluljáró felújításának első üzeme jövő év március 21-ig tart, ez idő alatt a jelenlegi kétszer két sáv helyett Nagy Zsolt tájékoztatása szerint csak egyszer egy sávon mehetünk majd: A Sóstó Ipari Park üzemei, valamint az Alsóvárosban, Őrhalmi szőlők területén élők szempontjából sem lett volna jó a teljes útzár, hiszen akkor ez a városrész egyedül a Balatoni úti felüljárón keresztül tudott volna bejutni a városba. (Az aluljáró teljes felújítása ezzel még nem fejeződik be, a másik oldalát is beállványozzák és felújítják majd.) Aki teheti, használja az M7-es autópályát, vagy a várost elkerülő 63-as utat a város más részeibe való eljutásra.

A kivitelezőkkel sikerült megállapodni, hogy a gyalogos és a kerékpáros forgalom állandó biztosítása érdekében egyszerre soha nem zárják le mindkét aluljárót, így mindig, minden irányba el lehet majd jutni. A vasúti csomópont harmincmilliárdnál is többe kerülő rekonstrukciója 2016-ban fejeződik be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!