Székesfehérvár

2014.08.15. 18:53

Emléket állítanánk Forsternek

Székesfehérvár – Lapunk nemrég írt a méltatlanul elfeledett Forster Józsefről, aki újságíróként, szerkesztőként jegyezte a 145 éve kiadott első rendőr szakmai lapot, a Közbiztonságot. Most leszármazottait keressük.

Egykori kollégánk neve alatt több fehérvári és megyei újság, valamint az eddig egyetlen helyi élclap is megjelent meg, sok kortársától eltérően azonban róla arckép sem maradt fenn. Az 1831. szeptember 25-én született Forster Józsefről eddig egyetlen könyvtárban, múzeumi képarchívumban nem sikerült fényképét, vagy róla készült grafikát találnunk – mondta el Tóth Sándor bűnügyi szakújságíró, a kutatás kezdeményezője.

A Fejér Megyei Hírlap tehát a Székesfehérváron vagy a Fejér megyében élő Forster leszármazottakat (déd- vagy ükonkát, egyéb hozzátartozót) keres, főleg a Forsterről megőrzött tárgyi- és szellemi emlékek, fennmaradt családi visszaemlékezés „begyűjtése” érdekében. Kollégánk tervei között egy, az ő sajtómunkásságát bemutató emlékekből egy kis kamarakiállítást gondolata is szerepel, esetleg a székesfehérvári Fekete Sas Patikamúzeum galériájában vagy a Budapesti Rendőrség-történeti Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!