Székesfehérvár

2014.07.15. 17:49

Gyanús alakok a Prohászka utcában

Székesfehérvár - Jó napot, szívesen készítenénk energiatanúsítványt a lakásról, ezzel a szöveggel kopogtat be a Prohászka utca lakásaiba két gyanús külsejű férfi.

Zsigó Ferenc

Egyik olvasónk hívott fel kedden a kora esti órákban azzal, hogy szerinte betörők terepszemlézik a Prohászka utcai lakásokat, ahol sok nyugdíjas él. A két gyanús külsejű férfi nem feltétlenül akar bemenni a lakásokba, de az energiatanúsítvány elkészítésére hivatkozva különféle információkat kér az ott élőktől - mondta olvasónk, aki szerint nem életszerű a hivatkozás, inkább arról van szó, hogy így mérik fel egy esetleges későbbi betörés esélyeit a gyanúsan viselkedő és rossz külsejű férfiak.

Mint az közismert, a lakóingatlanok értékesítése ma már nem lehetséges energiatanúsítvány nélkül, amit erre hivatott vállalkozók is elkészíthetnek. Minden bizonnyal ezt használja ki az a két férfi, akikre olvasónk is utalt.

Érdeklődtünk a rendőrségen is, ott elmondták, hogy ők is kaptak bejelentést a Prohászka utcából, és jogi  tanácsokkal látták el a bejelentőt, mivel egyelőre bűncselekmény nem történt, így intézkedniük sem kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!