Székesfehérvár

2014.04.14. 18:48

Stabilitás és kisebb bürokrácia kell!

Hétfőn tartotta idei éves közgyűlését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége(VOSZ) Fejér megyei Szervezete.

Klecska Ernő

Varga István, a VOSZ Fejér Megyei elnöke elmondta: a szervezet partnere kíván lenni az új kormánynak is, de úgy vélik, az ország komoly lemaradásban van 2010 óta. Nemcsak az adó- és a járulékterhek nyomasztják a vállalkozásokat, de a bürokrácia, a számtalan – minden napra jutó – új törvény, a belföldi fogyasztás visszaesése is komoly nehézségeket okoz annak a kisvállalkozói szektornak, amely a legtöbb munkahelyet tartja fenn. A hazai kkv-szektornak ma sem nagyon jut hely a közbeszerzésekben és nem jöttek létre az állami szerepvállalással tervezett tőkealapok sem – sorolta.

A közgyűlésen bemutatkozott Bednár András, a VOSZ Közép-dunántúli regionális tanácsadója is. A jogász elmondta: a vállalkozások adózási, pénzügyi, finanszírozási jogi, munkabiztonsági és pályázati ügyekkel fordulnak hozzájuk. A lánctartozások leginkább mediációs feladatokat látnak el. A növekedés beindításához főleg a gazdasági stabilitás és a külföldi bizalom megteremtésére, az egyszerűbb adminisztrációra, beruházásokra lenne szükség, de ezek volnának a foglalkoztatás növelésének a feltételei is. A vállalkozások helyzetét nagyban nehezíti a lassú bírósági ítélkezés is, hiszen nem ritkák az évtizedes perek sem – mutatott rá.

– Jobbágy Zsolt, a VOSZ-szal egy uniós pályázat keretei között együttműködő Liga szakszervezetek regionális képviselője elmondta: az új Munka Törvénykönyve hatásvizsgálatát végzik és segítenek a kollektív szerződések felülvizsgálatában és létrehozásában is. Fontos, hogy a munkavállalók és a munkaadók is legyenek tisztában a jogaikkal – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!