Székesfehérvár

2014.02.28. 17:34

Kevesebb a lakásbetörés

Székesfehérvár – A városi rendőrkapitányok sorában pénteken a fehérvári kapitány, Kovács Zsolt értékelte a 2013-as évet.

Zsigó Ferenc

Alapfeladataink ellátása és a törvényes működés érdekében minden szükséges és lehetséges intézkedést megtettünk – összegezte Kovács Zsolt alezredes a városi kapitányság tavalyi munkáját, hozzátéve, hogy színvonalas munkavégzéssel tovább kell növelni az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalmát. A kapitányság illetékességi területén regisztrált bűncselekmények száma a 2012. évi 19.728-ról 9.623-ra csökkent.

A számadatok vizsgálatánál tekintetbe kell venni, hogy a 2012-es év adatait jelentős mértékben befolyásolta egy több, mint 12 ezer rendbeli bűncselekmény miatt elrendelt nyomozás, de a 2013-as adatot is torzítja két ügy: az egyikben több mint háromezer, a másikban majdnem kétezer bűncselekmény volt.

– Tavaly azt mondtam az évértékelőmben,  biztos vagyok benne, hogy a következő évben a lakásbetörésekkel kapcsolatban jó eredményekről tudok beszámolni. Nos, az elmúlt évben a kategóriában a megyeszékhelyek között a 3. legjobb eredményt értük el – tért rá Kovács Zsolt a részletekre. A kapitányi beszámolóból kiderült, hogy tavaly az elfogások száma nőtt, ezen belül a szándékos bűncselekmény elkövetésén tetten értek száma a 2012-es 371-ről 470-re emelkedett.

– Az hogy az elmúlt évben nem következett be az intézkedési mutatóknál visszaesés, a szolgálati ágak közti jó együttműködésnek, a szolgálatszervezésnek és az állomány akaratának, szorgalmának volt köszönhető – dicsérte meg munkatársait a fehérvári kapitányság vezetője. Az alezredes az idei év egyik kiemelt céljaként a biztonságérzet növelését nevezte meg.

Ezek is érdekelhetik