Székesfehérvár

2013.04.17. 15:40

Az Árpád-háztól a Hunyadiakig - mondamondó versenyt rendeztek

Székesfehérvár - Mondamondó versenyt rendeztek szerdán a Zentai Úti Általános Iskolában a Zentais Hét keretében. Az iskolában az ilyen versenyek 22 éves hagyományra tekintenek vissza.

Kajdi Erika

- Minden évben tartunk mondamondó versenyt, idén az Emlékévhez kapcsolódóan az Árpád-házi királyok és a Hunyadi ház mondavilágából válogathattak a gyerekek - mondta el érdeklődésünkre Hekeliné Halmos Marianna, az iskola igazgatónője.

Halász Eszter (balra) harmadik, Vas Szilvia második és Arany Máté első helyezettek büszkén mutatják oklevelüket (Fotó: Dávid Gergely)

Hétfőn az 5-6. évfolyamosok versenyeztek, szerdán pedig a 3. osztályba járók. Összesen nyolc harmadik évfolyamos gyerek vett részt a megmérettetésen. Első helyezett Arany Máté lett, másodiknak Vas Szilviát választották a zsűritagok, míg a dobogó harmadik fokára Halász Eszter állhatott fel. A többi öt versenyző sem távozott üres kézzel, emléklapot, s jutalomkönyvet mindannyian kaptak, hiszen nagyon ügyesen mesélték el a kiválasztott történeteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!