Székesfehérvár

2011.10.28. 12:34

Bursa Hungarica, november 14-ig

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve 2012-re is meghirdette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára, valamint felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

feol.hu

Az ösztöndíj célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíj pénzkezelési feladatait a Wekerle Sándor Alapkezelő végzi, míg az adatrögzítési feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

A pályázatra azok az önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik

- „A” típusú pályázat esetén: felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben, a képzési keretidőn belül folytatják tanulmányaikat,

- „B” típusú pályázat esetén: a 2011/2012. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások vagy felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek és a 2012/2013. tanév első félévétől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni.

A pályázatot Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Szabálysértési és Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán (Székesfehérvár, Kossuth L. utca) személyesen vagy Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Szociális ellátási és Gyermekvédelmi Iroda (8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.) részére címezve postai úton a hozzáférhető pályázati űrlapon, a pályázó által aláírva, zárt borítékban, egy példányban kell benyújtani.

A borítékon tüntessék fel:

- Pályázat neve és típusa: pl.: Bursa „A” pályázat esetén „BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT „A”; Bursa „B” pályázat esetén „BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT „B”.

- Pályázó neve, lakóhelyének címe.

A pályázati űrlap Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Szabálysértési és Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán (Székesfehérvár, Kossuth L. utca), valamint a http://www.szekesfehervar.huhonlapon érhető el.

A pályázat benyújtásának feltétele a pályázati űrlap hiánytalan kitöltése, valamint a pályázati kiírásban rögzített kötelező mellékletek csatolása. Valamely melléklet csatolásának hiányában a pályázat formai hibásnak minősül!

A pályázat benyújtási határideje: 2011. november 14.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!