Székesfehérvár

2009.08.15. 02:28

Roncsautók utolsó útja

Székesfehérvár - Olvasónk arról ír, hetek óta áll a Kolozsvári utcában egy elhagyott autó, pedig ő ezt bejelentette az illetékeseknél. A jogszabályok miatt azonban várakozni kell...

Házi Péter

A törvény szerint harminc napig bármelyik parkolóban ott lehet hagyni az autót, így amikor a székesfehérvári közterület felügyeletre vagy a városgondnokságra érkezik egy bejelentés, hogy valahol gazdátlanul áll egy üzemképtelen kocsi, akkor egyből biztosan nem vihetik el. A bejelentést követően az első az, hogy az illetékesek kimennek a megjelölt helyszínre, felveszik az adatokat. Aztán ha letelik az egy hónap, és a kocsi még meg se mozdult, akkor - ha van a járművön rendszám - levelet küldenek a tulajdonosnak, hogy tizenöt napon belül gondoskodjon a roncsautó elszállításáról. Ha ez sem történik meg, kitűzik az elszállítás időpontját, s ezt az autóra ragasztott piros papíron jelzik is.

- A legtöbb bejelentés a panelházas övezetekből érkezik, ahol kevés a parkoló, itt a lakóknak hamar feltűnik, ha egy kocsit nem használnak - mondja Balogh Margit, a városgondnokság munkatársa, akivel tegnap részt vettünk egy ilyen elszállítási akción. Vannak túlbuzgó bejelentők is, akik már egy hét után szólnak, hogy ezt meg ezt a kocsit kéne elvontatni, aztán a helyszínen kiderül, a járgányt még használja a tulajdonos.

Az elszállított kocsik állapotában amúgy nagy a szórás, tegnap például egy egész pofás Renault-ot is felhúztak a platóra. A legtöbbször a műszaki megszerzése a gond, az ehhez szükséges javítás gyakran többe kerülne, mint amennyi a kocsi értéke. Ezért sokan csak letámasztják valamelyik parkolóba a verdát, leszedik róla a rendszámot, s innen már nehéz a beazonosítás. Tegnap egyébként nyolc autót, köztük a Kolozsvári utcában árválkodó Skodát is elvontatták. Egy ideig még tárolják őket, hátha értük jön a tulaj. Aztán irány a bontó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!