Székesfehérvár

2009.07.02. 02:29

A politikus nem voksolt

Székesfehérvár - Warvasovszky Tihamér országgyűlési képviselőt bírálta a megszorítások kapcsán a Fidesz városi szervezetének alelnöke tegnap: a politikus visszautasította a vádakat.

Tihanyi Tamás

- A Gyurcsány-Bajnai kormányok mély szociális válságot okoztak alkalmatlanságukkal és a válság félrekezelésével, ennek árát pedig az emberekkel fizettetik meg - jelentette ki tegnap a sajtó munkatársai előtt Orosz István, a Fidesz székesfehérvári szervezetének alelnöke. Emlékeztetett arra: hétfőn a parlamentben a szocialista és szabad demokrata képviselők újabb megszorító csomagot szavaztak meg, lerövidítették a gyest és a gyedet, megemelték az adókat, bevezették az ingatlanadót, elvették az iparűzési adó beszedését az önkormányzatoktól. A székesfehérvári képviselők közül Molnár Albert és Világosi Gábor megszavazta ezeket az intézkedéseket, Gógl Árpád és Cser-Palkovics András nemmel voksolt. Orosz István értetlenségének adott hangot amiatt, hogy Warvasovszky Tihamér, a város polgármestere nem volt jelen hétfőn, nem vett részt az Országgyűlés munkájában. Elfogadhatatlannak nevezte ezt, s egyben felszólította a polgármestert, álljon a nyilvánosság elé, és adjon magyarázatot arra, miért nem szavazott, miért hagyta cserben a székesfehérvári családokat és a várost.

A Bajnai-csomagról alkotott véleményem a kezdetek óta közismert - reagált az elhangzottakra közleményben Warvasovszky. Már az intézkedésekről szóló előzetes nyilatkozatot sem írtam alá, és a parlamenti szavazásokon sem támogattam a törvényjavaslatokat. A véleményem azóta sem változott. A hétfői parlamenti ülésről - több képviselőhöz hasonlóan - én is már hetekkel korábban jeleztem távolmaradásomat. Remélem, a döntéseket maguk sem támogató fideszes politikusok most nem azt kérik rajtam számon, hogy én sem szavaztam meg a lakosságot érintő megszorításokat?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!