Székesfehérvár

2009.05.18. 02:28

Üldözés határon át, figyelmeztető lövéssel

Az osztrák rendőrség megadta az engedélyt, s lezárta az autópályát, így a száguldó magyar Seatot a magyar rendőrség - kék lámpát és szirénát használó - szolgálati Skoda Octaviája üldözte Ausztriában.

Bognár Máté

Az osztrák rendőrök csatlakoztak magyar kollégáikhoz, két Volkswagennel kapcsolódtak be az üldözésbe: először Bécs közelében, az S1-es körgyűrűnél igyekeztek leszorítani a Seatot, amelyet nekinyomtak a palánknak. A magyar autó ekkor még át tudott törni a rendőrautókon, ám rövid időn belül a második akció már sikerrel végződött és a Seat megállt.

A székesfehérvári férfi ekkor gyalogosan próbált tovább menekülni, s egy bokros terület felé szaladt - mondta el Kocsis alezredes. Az osztrák rendőrök figyelmeztető lövésére R. Krisztián megállt, s ekkor elfogták.

Az autóban R. Krisztián mellett két török és két koszovói állampolgár utazott, mindannyian őrizetben vannak.

Az eljárást - úgy tudjuk - az osztrák rendőrség folytatja le, s vélhetően embercsempészet miatt indul eljárás - tette hozzá Kocsis Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!