Székesfehérvár

2009.05.18. 02:29

Autós üldözés a határon át

Hegyeshalom, Bécs - Autós üldözés és figyelmezető lövés után egy székesfehérvári fiatalembert tartóztattak le vasárnap Ausztriában a rendőrök.

Bognár Máté

A férfi két török és két koszovói menekült utasával száguldott autójával a sztrádán.

A rajkai rendőrőrs járőrei az M1-es autópályán, a hegyeshalmi kilépő közelében vasárnap reggel 6 óra 55 perckor meg akartak állítani egy magyar rendszámú, szürke színű Seat Cordobát - mondta el lapunknak az eset részleteiről Kocsis Tünde rendőr alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő szavai szerint az autó - amelyben a vezetőn kívül négy színes bőrű férfi utazott - előbb lassított, s először úgy tűnt, mintha meg akarna állni; ám végül mégis felgyorsított, s mintegy 180-190 kilométeres sebességgel hajtva átlépte a magyar határt.

Amikor a Seat belépett Ausztria területére, a rendőrök a hegyeshalmi kontaktpontot értesítve engedélyt kértek osztrák kollégáiktól, hogy az autót átüldözhessék Ausztria területére. 

További részletek kapcsolódó anyagunkban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!