Székesfehérvár

2008.10.15. 02:27

A biztosító jelzésére kezdtek nyomozni

<b>Budapest</b> - Az Allianz Hungária feljelentésére kezdte vizsgálódását a Nemzeti Nyomozó-iroda abban a biztosítási csalás ügyben, amelyet tegnapi lapszámunkban ismertettünk.

Tribolt Lajos

A Nemzeti Nyomozó Iroda egy szervezett, életbiztosítással kapcsolatos csalásokra szakosodott bűnbandát leplezett le. Az ügy az Allianz Hungária Zrt. ez év júniusi feljelentésével kezdődött, mert felmerült a gyanú, hogy egy még élő biztosított után kíséreltek meg felvenni halál-esetre szóló életbiztosítási összeget. A belső vizsgálat feltárta, hogy a biztosított nem hunyt el, hanem családjával Olaszországban tartózkodott. A benyújtott iratok - boncolási jegyzőkönyv, igazságügyi orvos szakértői vélemény, rendőrségi határozat és halotti anyakönyvi kivonat - valótlan tartalmú, hamis iratoknak bizonyultak. Ezek alapján az Allianz Hungária Zrt. rendőrségi feljelentést tett. A vizsgálat további szakaszában a biztosító feltárta, hogy korábban az Allianz Hungáriát ezzel a módszerrel még hat esetben károsították meg. Az ügyben gyanúsítottként szereplő volt üzletkötő a felderítés időszakában már nem volt az Allianz Hungária munkatársa. A társaság rendkívüli felmondással vált meg tőle. A belső ellenőrzési vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy üzletkötései - különösen az életbiztosítási területen - nem voltak megalapozottak, többségük rövid időn belül díjnemfizetés miatt megszűnt. Az Allianz az üzletkötővel azóta is polgári perben áll jelentős jutalékvisszaírási követelés miatt. Első fokon a pert a biztosító megnyerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!