Szabadegyháza

2017.01.02. 19:20

Mézeskalács házikók, épületek

Szabadegyháza - Mézeskalácsból a település. Legalábbis a középületei. Ez színesítette a karácsonyi ünnepséget.

Tribolt Lajos

Az idei karácsonyi ünnepség idején a művelődési ház egyik termében látható volt a mézeskalácsból elkészült mini Szabadegyháza, amit idén első alkalommal készítettek el. Egy internetes felhívás kapcsán jött az ötlet, hogy készítsék el a település közintézményeit mézeskalácsból.

Mézeskalácsból a település középületei és templomai
Fotó: Hajdók Eszter

Már advent első hetében elkezdődtek a munkálatok, a tervezgetés, valamint az épületek sablonjainak elkészítése kartonpapírból. Az utolsó két hétben kezdődött a sütés, valamint az épületek felállítása, díszítése. Elkészült az orvosi rendelő, az általános iskola, a Kincsem Óvoda, a művelődési ház, a polgármesteri hivatal, valamint a katolikus és református templom mása is. Minden intézményt az ott dolgozók készítettek el, a két templom elkészítését pedig a lakosok vállalták.

Nagyjából 15 adag mézeskalács tésztát kevertek a résztvevők, a díszítéshez pedig 7,5 kilogramm cukrot és 30 tojást használtak fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!