Szabadegyháza

2016.11.10. 15:47

Világnap, véradás

Szabadegyháza - Egészségvédelmi napot rendeznek a hétvégén változatos programokkal és szűrési lehetőségekkel az általános iskolában.Bemelegítésként az extravagáns Zacher Gábor toxikológus főorvos tart előadást ma 16.30-kor a művelődési házban.

V. Varga József

Szombaton délelőttől véradásra invitálják a település felnőtt lakosságát, a legtöbb véradót hozó általános iskolások mozijegyet nyernek. A diabetes világnap alkalmából nagy hangsúlyt fektetnek az egészségvédelmi napon az ezzel kapcsolatos tanácsadásra. Az érdeklődők elsajátíthatják a csecsemő-, kisgyermek- és felnőtt-újraélesztést az ambu-babán, valamint az emlő önvizsgálatát is.

Előadások szólnak egyebek között az anyajegyek elváltozásairól és vizsgálatáról. A szűrési lehetőségek széles kört érintenek: a többi között lesz prosztata-, csontritkulás-, vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, testzsír- és hallásszűrés, fogászati, talp- és látásvizsgálat, grafológia, de méz- és sajtkóstoló is.

A Ha-ho együttes 11.30-kor koncertezik a gyerekeknek a kultúrban, a nap végén, 16.30-ra pedig a falukemencéhez várnak mindenkit a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!