Szabadbattyán

2017.06.23. 19:10

Gyémánt és arany

SZABADBATTYÁN Tanárt és tanítványát együtt köszöntötték szombaton a tanévzáró és ballagási ünnepélyen. Mindkettőjük élete és pályája a szabadbattyáni általános iskolához kötődött.

V. Varga József

A testnevelő órát tart: sportújság a hóna alatt, síp a nyakában, mellette elmaradhatatlan „tanársegédje", Rába nevű vizsla kutyája - idézte fel a képet Ekler Zoltán, a Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója. Varga Dezső Csőszön, szülőfalujában járt iskolába, Sárbogárdon, a tanítóképzőben és Pécsett, a tanárképző főiskolán szerzett oklevelet. A battyáni iskolába 1957 nyarán helyezték át. A gyémánt díszoklevelet Földesi Péter, a győri Széchenyi István Egyetem rektora adományozta Varga Dezsőnek.

Feketéné Cselyuszka Éva, Ekler Zoltán (középen) és Varga Dezső

A másik ünnepelt matematika- és kémiaórái élménydúsan teltek, kísérleteit alig várták a diákok. Feketéné Cselyuszka Éva Szabadbattyánban járt általánosba, a Pécsi Tanárképző Főiskolán 1967-ben szerzett tanári oklevelet. A battyáni iskolában negyedszázadot dolgozott. Édesanya, nagymama és dédnagymama. Tanítványai háromszor jutottak el a Hevesy György országos kémia versenyre. Feketéné Cselyuszka Évának professzor Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora arany díszoklevelet adományozott.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere nyugdíjba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott a Batthyány Lajos iskola két tanárának, Lukácsné Károly Margitnak és Őze Lászlónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!