Szabadbattyán

2016.09.18. 15:37

Terményünnep Szabadbattyánban, menyasszonnyal, vőlegénnyel

A településen hivatalosan is kezdetét vette az ősz, hiszen szombaton délutántól az első alkalommal életre hívott terményünnepen köszönthették a falubeliek és vendégeik a betakarítás havát.

V. Varga József

A gazdák terményekkel, koszorúkkal, virágokkal cicomázott traktorokkal vették birtokba a falu utcáit, a derék kompániát egy óriásbáb vezette, a gólyalábas kisbíró hívogató szavára a falu népe pedig folyamatosan csatlakozott a menethez.

A Csíkvár téren felállított rendezvénysátor körül gulyáságyúban forrt a leves, odébb Rózsika finom káposztás és krumplis lángosa sült. A vacsorán háromszáz adag étel fogyott, közben Kun Csaba tangóharmonikán húzta a nótákat, a szomjasabbak kedvét pálinka- és borkóstoló is kényeztette. Csókási Lajos alpolgármester és családja frissen préselt musttal várta a legkisebbeket, akik az arcfestő, a vattacukros és a népi fajátékok között önfeledten cikáztak.

A kőszárhegyi Szentes János kistraktoránál egy ifjú házaspárt is felfedeztünk, Molnár Attila és Molnárné Kiss Kitti éppen a terményünnepen tartotta lagziját a közeli étteremben.

Attila és Kitti – a terményünnep egyik kistraktoránál az ifjú szabadbattyáni házaspárt is felfedeztük. Sok boldogságot!
Fotó: V. Varga József

Persze lencsevégre kaptuk a fiatalokat! A háziasszonyok őszi süteményversenyén első díjat érdemelt Izsó Krisztina almás krémese – számolt be a dobogós helyezésekről Cseh Márta, a művelődési ház igazgatója, a terményünnep fő szervezője. Második lett Flórián Józsefné szilvás linzere, harmadik Horváth Lászlóné céklás gyümölcsös kockája.

A különdíj Rucskáné Molnár Katalin lábatlanját illette. A TáncolKodo Néptáncegyüttes – Hahn-Kakas István és Tombor Bea vezetésével – zajos sikert aratott, műsorukon bonchidai magyar és román tánc, rábaközi dús és karéj, valamint tyukodi verbunk és csárdás szerepelt. Zárásként a Spencer Hill Magic Band koncertezett, akik a leghíresebb Bud Spencer- és Terence Hill-filmek zenéivel örvendeztették meg a nagyérdeműt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!