Sportvilág

2009.08.14. 02:29

Titkos álmokat szövögetnek

Mór - Az előttünk álló hét végén elrajtol az NB III-as labdarúgó-bajnokság. Ebben a szezonban már csak egy Fejér megyei együttesnek szurkolhatunk a Duna csoportban, a Mór jó esélyekkel indul.

Bobory Balázs

A legutóbbi szezonban még három harmadosztályú alakulat képviselte Fejért az NB III Duna csoportjában, ám mivel a Videoton II a Felcsút jogán az NB II-be nevezett, a Velence pedig visszakérte magát a megyei I. osztályba, egyedül a Mór maradt legény a gáton. Úgy tűnik, a szakosztály szeretné megvédeni a megye becsületét, mert ránézésre egy sokkal ütősebb kerettel vág neki a 2009- 2010-es pontvadászatnak az egy évvel ezelőttinél.

- Megpróbáltuk acélossá tenni a csapatot, így érkezett hozzánk Domján Attila, Disztl Milán, Handler Ottó, Wieland Zsolt, Klémán Péter, illetve beugróként a rutinos Mári Attila kapus. Távozott a tatabányai különítmény, Simon Viktor, Berki Gábor és Nagy Richárd, valamint Oroszlányba igazolt Juszkó József. Erősebb ez a keret a tavalyinál, jó lenne az 1-5. hely között végezni, az edzőnknek azonban titkos vágyai vannak - mondta Négele Tibor szak-osztályvezető.

Sebestyén Ferenc, a csapat mestere tényleg álmodhat merészebbet, hiszen a meghatározó játékosok - Domján Norbert, Rigó Gábor, Horváth Zsolt és Németh Bálint - maradtak, hozzájuk magasabb osztályból érkezett a muníció.

- Ettől a játékosállománytól valóban elvárható, hogy mindvégig harcban legyen a dobogóért - kezdte a móri szakember. - Korábban is minden mérkőzést meg akartunk nyerni, de nem minden alkalommal léptünk úgy pályára, hogy mi vagyunk az esélyesek. Úgy érzem, hogy ezúttal az összes összecsapás előtt reménykedhetünk a sikerben, akár otthon, akár idegenben játszunk.

A csoportban többnyire fővárosi, illetve Pest megyei alakulatok kaptak besorolást, Sebestyén szerint 6-8 gárda lehet harcban a dobogóért.

- Vannak információink az ellenfelekről, az NB II-ből kiesett Tököl vissza akar jutni a másodosztályban és veszélyes ellenfél lehet az Újpest II, az Újbuda, a Miskovicz Bálint vezette Érd, vagy éppen az első ellenfelünk, a Dunaharaszti is. Sok minden kell, hogy klappoljon, ha a dobogón akarunk végezni, nem lenne szerencsés egy olyan sérüléshullám, amely a legutóbbi bajnokságban végigkísért bennünket. Ha folyamatosan a rendelkezésemre áll az a 14- 15 labdarúgó, akik alkalmasak az elképzeléseim megvalósítására, akkor odaérhetünk az 1-3. hely valamelyikére.

Az edző azt is elmondta, mindenkinek a csapatérdek alá kell rendelnie magát, de természetesen az egyéniségnek ki kell domborulnia a mérkőzésen. Több olyan labdarúgója is van a Mórnak, aki egyedül képes eldönteni 90 perc sorsát. Lássuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!