Sportvilág

2011.12.12. 15:35

Szkander - sárosdi világbajnoki helyezett Kazahsztánban

Sárosd - Az Év versenyzője, Barzsó Alexander junior kategóriában 5. és 6. helyezést ért a kazahsztáni szkander-világbajnokságon.

V. Varga József

A kazahsztáni Almaty-ban rendezték meg december elején a 23.  szkander-világbajnokságot, amelyen 49 ország 800 versenyzője indult. Magyarországot négy versenyző (egy junior, egy mozgáskorlátozott és két masters) képviselte, közöttük a sárosdi illetőségű 18 esztendős Barzsó Alexander. A sportoló a junior kategóriában bal kézzel 5., jobb kézzel 6. helyezést ért el, amellyel világbajnoki pontokat szerzett a Magyar Szkander Szövetségnek. Alex többszörös magyar bajnok, az Év versenyzője, a junior Európa-kupa győztese, és mostantól világbajnoki helyezett. Az elszántságot, erőt, kitartást és összpontosítást igénylő sportágban a fiatal versenyző másfél év kemény munkájával érte el eddigi eredményeit. A világbajnoki felkészülésben a fiatalembert Somogyi Dávid szkanderversenyző segítette. Alex a kőkemény edzések nagy részét otthon végzi, ebben a hazánkban mostohán kezelt sportágban,  bizony szülői segítség nélkül nagyon nehéz lenne.

Címkék#szkander

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!