Sportvilág

2014.12.18. 20:40

Sportcsillagok, avagy a legjobbak díjazása

A Magyar Sportújságírók Szövetsége ismét megrendezte a Sportcsillagok gálaestjét, ahol 2014. legjobbjait díjazták. A csapatoknál 2. helyezett férfi öttusa válogatott tagja Demeter Bence, a Volán Fehérvár világ- és Európa-bajnok versenyzője.

Matók János

A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai az idén immár az 57. alkalommal szavazták meg, kik voltak az esztendő legjobb sportolói. Idén először önálló szavazást írtak ki a nem olimpiai sportágak képviselői számára is. A győztesek névsora, férfiak: Bánhidi Dániel (táncsport), nők: Gurisatti Lilla (búvárúszás), csapatok: Szupergirls (tánc), edzők: Debreczeni Dezső (kick-box), szövetségi kapitányok: Sziklenka László (sárkányhajó). A szurkolók szavazatai alapján zsinórban negyedszer 2014-ben is a túraautós világbajnoki sorozatban szereplő Michelisz Norberté a közönségdíj. Az Év szövetségi kapitánya Storcz Botond (kajak-kenu) lett Benedek Tibor (férfi vízilabda) és Kiss László (úszás) előtt. Az Év női sportolója díjat az úszó Hosszú Katinka vehette át, Kozák Danutát (kajak) és Miklós Editet (sí) megelőzve.

Az Év legjobb női sportolója az úszó Hosszú Katinka lett
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az Év edzője címet Hosszú Katinka trénere, férje, Shane Tusup (úszás) vehette át, Ambros Martin (Győri Audi ETO KC) és Berki Krisztián mestere, Kovács István (torna) előtt. A csapatoknál a női kézilabda BL-győztes Győri Audi ETO KC bizonyult a legjobbnak, a lányokat a világ- és Európa-bajnok férfi öttusa válogatott (Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám, Tibolya Péter) és a női kajaknégyes követte. Kasza Róbert az öttusázók, Szabó Gabriella a kajakosok képviseletében beszélt a következő évről, amelynek fő célja a riói olimpiai eredményesség. A Legjobb férfi egyéni sportolónak a tornász Berki Krisztiánt választották meg, őt a birkózó Bácsi Péter és a kalapácsvető Pars Krisztián követte. A gálán különböző különdíjban részesült Erdei Zsolt (ökölvívás), Polgár Judit (sakk), Palotai Károly (labdarúgás), Kovács István (tornász edző).


Sportcsillagok Gálaestje - Balczó továbbra is az örökranglista élén, Kiss László már második

Az idei szavazás után Kiss László - Kovács Katalint megelőzve - feljött a második helyre az Év sportolója-választás örökranglistáján.

Balczó András első helye a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 1958 óta tartó voksolásán évek óta megingathatatlan, az olimpiai bajnok öttusázó 90 ponttal áll az élen, de az úszók szövetségi kapitánya mostani harmadik helyével két pontra megközelítette. A kajakos Kovács Katalin 86 ponttal harmadik.
Egy helyet ugrott előre és már negyedik a listán Benedek Tibor, aki korábban játékosként, idén már másodjára szövetségi kapitányként gyűjtögette pontjait. Az idei voksoláson másodikként zárt az Európa-bajnoki ezüstérmes vízilabda-válogatott szakvezetőjeként.

Az Év sportolója-választás élcsoportja (zárójelben az 1-3. helyezések; az első helyért 7, a másodikért 5, a harmadikért 4 pont jár):
1. Balczó András (öttusa) 90 pont (8-6-1)
2. Kiss László (úszás) 88 (7-3-6)
3. Kovács Katalin (kajak-kenu) 86 (5-7-4)
4. Benedek Tibor (vízilabda) 71 (8-3-0)
5. Angyal Zoltán (kajak-kenu) 67 (5-4-3)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!