Sportvilág

2010.08.05. 07:22

Schmitt Pál lemondott MOB-elnöki tisztségéről

Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök lemondott MOB-elnöki tisztségéről, és a hazai olimpiai bizottság új vezetőjének megválasztásáig Molnár Zoltán főtitkárt bízta meg az elnöki tisztségből fakadó jogkör gyakorlásával.

MTI

Utóbbihoz - amint az a Magyar Olimpiai Bizottság csütörtöki hírében olvasható - a MOB elnökségének egyetértését kérte.  
A MOB beszámolója kitér arra is, hogy mint köztársasági elnök Schmitt Pál a fennálló rendelkezések értelmében nem lehetne civil szervezet tagja, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként azonban - az Olimpiai Charta előírásai szerint - a nemzetközi olimpiai mozgalmat képviseli Magyarországon, így továbbra is részt vehet a MOB munkájában.
A pénteken hivatalba lépő megválasztott köztársasági elnök  szerdán búcsúzott a MOB Iroda munkatársaitól. Köszönetet mondott a munkáját mindvégig segítő, támogató közvetlen munkatársainak, a sportolóknak, edzőknek, szakszövetségek, egyesületek vezetőinek, s nem utolsó sorban a MOB elnökségének és tagjainak, akik  - mint mondta - végig segítették sikeres elnöki tevékenységét. A MOB honlapja alapján "az elnöki feladat ellátása többet jelentett számára, mint megtisztelő tisztség, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként a sportélet állandó szereplője volt, s az olimpiai mozgalom hagyományai és a kiváló eredmények révén a társadalom tisztelt, elfogadott személyiségévé emelkedett".

Címkék#mob#schmitt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!