Sportvilág

2013.12.12. 21:00

Női válogatottunk is kikapott Romániától

A női kézilabda világbajnokság 4. csoportmérkőzésén, a magyar válogatott a nagy rivális románokkal csapott össze, s vezetett, de a második félidőben sajnos összeomlott.

Matók János

Románia - Magyarország 21-17 (8-10)

Románia: Ungureanu Nechita 2, Marin 2 (1), Bradeanu 3, Manea 2, Neagu 4 (1), Ardea-Elisei 3, csere: Tolnai (kapus), Pirvut, Ciuciulete, Buceschi 2 (2), Perianu, Chipegnár 2 (1). Szövetségi kapitány: Gheorghe Tadici.

Magyarország: Kiss É. Bognár-Bódi, Zácsik 4, Szekeres, Tomori 1, Triscsuk, Vérten 2, csere: Herr O. (kapus), Görbicz 7 (3), Cifra 1, Bulath 2, Szucsánszki. Szövetségi kapitány: Hajdu János

Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

Hétméteres:7/5, ill. 5/4.

Zácsik Szandra (jobbra, fehér mezben), és az exgyőri átlövő, Aurelia Bradeanu jelenete

Remekül, mondhatni nagyszerűen kezdte a csoport rangadóját a magyar válogatott, hiszen a 10. percben 4-1-re vezetett, köszönhetően a remek védekezésnek, és a szinte hibátlanul védő fehérvári kapusnak, Kiss Évának köszönhetően. Aztán a Tadici mester által megfenyegetett Bradeanuék egyre inkább felzárkóztak, s az exgyőri átlövő góljával a 19. percben kiegyenlítettek, 5-5. Ebben a periódusban a magyar támadások sokáig nem jártak góllal, de aztán Görbicz találata megtörte a kínos csendet. Magára talált válogatottunk, így amikor Zácsik is betalált, két góllal, 8-6-ra vezettünk. Sőt, Kiss újabb bravúros védése után ismét 3 góllal elléptünk, a dunaújvárosi Bulath bombagóljának köszönhetően, 9-6. Ám ahogy az egy rangadóhoz illik, riválisunk Neagu pattintott lövésével 9-8-ra felzárkózott, de Görbicz időntúli hetesével kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre a szünetre. Mi kezdtük a második félidőt, de Görbicz eladta a labdát, a túloldalon Nechita hetest harcolt ki, amit Neagu be is lőtt, 10-9, de Görbicz góljával 13-10-re ismét megléptünk. Ám nem hagyták magukat az afrikai leginkább etióp maratoni futókra hasonlító játékvezetők által támogatott románok, akik emberhátrányból is betaláltak. Az exdunaújvárosi kapus, Ungureanu védései után a 45. percben előbb kiegyenlítettek, 14-14, majd Manea büntetőt harcolt ki, amit Busechi értékesített, így a románok 15-14-re átvették a vezetést. Aztán kiegyenlítettünk, majd újabb Kiss védése után Zácsik tököt lőtt, de ezt tette a túloldalon Neagu is.

Elkeseredett küzdelem vette kezdetét a győzelemért, 18-16-ra már a románok vezettek. Aztán növelték az előnyüket, mert a második félidőben volt egy olyan hosszú periódus, amikor mindössze csak két gólt lőttünk, s így elbuktuk a csatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!