Sportvilág

2017.04.01. 17:56

Nem volt formabontó a Paks-Videoton-randi

Paks - Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 24. fordulójában a tabella ötödik helyén álló Paksi FC vendégeként lépett pályára a listavezető Videoton FC.

Ferencz Balázs

A tabellán elfoglalt helyezések alapján nem feltétlen mondatta a futballbaráttal ez a párosítás, hogy rangadó a javából, de... Két olyan együttes csapott össze a Fehérvári úti Stadionban, melyek azonos mérleggel hasítanak a bajnokság tavaszi meccs-sorozatában. A Paks éppúgy 10 pontot gyűjtött 2017-es találkozóin, mint a Videoton, vagyis a jelenlegi forma alapján akár rangadó is kerekedhetett a szombat esti randevúból.

Henning Berg, a fehérváriak vezetőedzője kemény mérkőzésre számított, és fontosnak tartotta, hogy a hosszúra nyúlt bajnoki szünet után végre éles meccsen futballozhatnak játékosai. A túloldalon Csertői Aurél jelezte: annak ellenére nem feltartott kézzel fogadják a Vidit, hogy tudják, a piros-kékek az összecsapás esélyesei, majd hozzátette, hogy még a hazai pontszerzést is bravúrnak tartaná.

Nos, miután megemlékeztek a csapatok Puskás Ferenc 90. születésnapjáról, jó iramban estek egymásnak, de az első negyedóra különösebb helyzet nélkül, halovány fehérvári fölényben telt. A Paks veszélyeztetett előszőr, a 20. percben Vernes ugrott ki a jobb szélen, éles beadását azonban kitütte Kovácsik. A 30. percben közel járt a gólszerzéshez a Videoton. Danko Lazovics remek szabadrúgását követően Stopira csúsztatott, a labda a kapufáról pattant Molnár kezei közé. Nem sokkal később Kovácsik kapusnak kellett bravúrral tartania a gólnélküli döntetlent. Bertus szabadrúgásból tekerte kapura éles szögből a labdát.

Danko Lazovics (fehérben) Pakson is aktív volt, azonban most nem tudta átverni a kapust
Fotó: vidi.hu

A fordulás után Csertői Aurél együttese futószalagon vezette rohamait. A korábban Székesfehérváron is futballozó Szakály Dénes pazar sarkazással hozta helyzetbe Bertust, de ballábas lövése nyomán a labda az oldalhálóban landolt. Alig egy perccel később létszámfölényben indult meg a hazai alakulat, de Bertus centerezése nem volt pontos. A Videoton aztán biztos labdajáratással próbálta lassítani az iramot, s Lazovics ritmusváltásaival operált a kapu közelében. Ismét többet birtokolta a labdát, sőt, már-már a kombinációk is előkerültek.

Suljic tálalt a bal oldalon érkező Stopira elé, a védő beadását Lazovics lőtte kapásból kapura, ám Molnár kapus magabiztos mozdulattal kaparintotta meg a labdát. Válasz gyanánt a Paks egy szöglet után válaszolt, de a kapu elé betekert labdáról mindenki lemaradt. Nem csak az iram, de a harciasság is jellemezte a játékot, kemény csatát vívtak a játékosok mezőnyben is.

A76. percben Berg-mester pályára küldte a fehérváriak korábbi válogatott középpályását, Kovács Istvánt, s a 25 éves Kovács lendületet hozott a vendégek játékába. A hajrában már törte a háló a paksiak hátát, beszorította őket a három pontért rohamozó Vidi. Lazovics 25 méteres szabadrúgása nyomán centikkel kerülte el a labda bal kapufát. A 90. percben Pátkai remek, ívelt labdáját Nego kapásból durrantotta a kapu fölé...Maradt a 0-0, a Paksi FC továbbra is veretlen hazai pályán.

Paksi FC-Videoton FC 0-0 (0-0)

Paks, 1400 néző. Vezette: Erdős József (Kóbor, Horváth)

Paks: Molnár - Kulcsár, Zachán, Gévay, Szabó - Papp - Haraszti (Koltai, 79.), Kecskés, Bertus, Szakály D. (Hahn, 77.) - Vernes (Bartha, 64.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Varga, Pátkai - Hadzic (Kovács I., 76.), Lazovics, Suljic (Maric, 88.) - Scsepovics. Vezetőedző: Henning Berg.

Gól: -

Sárga lap: Kulcsár (66.), Gévay (90.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!