Sportvilág

2013.09.08. 12:10

Bukás Bukarestben: más kezében a sorsunk...

Nagy reményekkel utazott, ám 3-0 arányú, kiábrándító vereséget szenvedett válogatottunk Bukarestben. A magyar együttes gyengén, a román kifejezetten jól futballozott.

Horog László

A fogadkozás nem párosult jó játékkal. Nemzeti együttesünk kifejezetten jó pozícióból, a második helyen várta a selejtező sorozat talán legfontosabb, bukaresti állomását. A veretlen hollandok - bár ezúttal csak döntetlenre voltak képesek az észtek ellen  - fényévekre vannak a többiektől, de a csoport második helye pótselejtezőt ér, tehát egy újabb esélyt kínál a brazíliai részvételre. A bukaresti vereséggel az esélyeink minimálisra csökkentek, amit pontosan érez a szövetségi kapitány, Egervári Sándor is.

- Sajnos nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk, semmi sem úgy alakult, ahogy szerettük volna. A korai gól megpecsételte a sorsunkat, túl mélyre tolt bennünket, amiből már nem tudtunk felállni. Ha nincs a védelmi hiba, az első időszakot kihúzzuk, a hazaiakat szorította volna az idő, talán másként alakul a találkozó. A súlyos egyéni hiba után a hazaiak irányítottak. Megérdemelten nyertek a románok, akik minden csapatrészben felülmúltak bennünket.

A kapus kivételével, Bogdán Ádám nélkül még nagyobb verést kaphatott volna a magyar csapat.

- Igen, az ő hálóőrüknek nem sok feladata akadt, Bogdánnak viszont hatalmas bravúrokat kellett bemutatnia - mondta a kapitány. - Kimondottan jól védett, a gólokról nem tehetett. Kár, hogy a mezőnyben nem tudtuk végrehajtani azt, amit előzőleg gyakoroltunk.

A már említett, súlyos hibát a szombathelyi védő, az alig néhány válogatottsággal rendelkező Guzmics Richárd követte el. Mivel karrierje során összesen nem lépett pályára 50 000 néző előtt, benne volt a levegőben, hogy megzavarodik ebben a pokoli hangulatban.

- Guzmics jó futballista, a hibáját leszámítva ezúttal sem játszott rosszul, a folytatásban nem vétett, igaz, a kezdés utáni, eladott labdája nagyban befolyásolta a végeredményt - így Egervári. - De nem hibáztatom, egyrészt ez csapatjáték, amelyben benne van a hiba, másrészt bíztam abban, hogy függetleníteni tudja magát a rengeteg nézőtől és a hangorkántól. Szerepeltetését a kényszer szülte, két, rutinos védőnkre sérülés miatt nem számíthattam, Juhász Roland és Mészáros Norbert is kidőlt. Előbbi a legrutinosabb, legmegbízhatóbb magyar bekk, aki az Anderlecht futballistájaként rengeteg, hasonló hangulatú, nemzetközi összecsapáson vett részt, utóbbi szintén nem kezdő, ráadásul a leggyorsabb magyar hátvéd.

A szurkolók Egervári Sándor azonnali lemondását követelik, a közösségi oldalakon csoportok alakultak ennek minél előbbi elérése érdekében. Megfordult vajon a a szövetségi kapitány fejében a távozás lehetősége?

- Nem gondolom, hogy ez lenne a megoldás - válaszolt Egervári Sándor. A selejtezők rövidesen véget érnek, utána kell értékelni. Ezt meg is teszi az MLSZ vezérkara, majd ők döntenek a további sorsomról.


ÍGY LÁTTÁK

- A hibámmal döntően befolyásoltam a végeredményt. Tudtam, hogy nagy a tét, hogy sokan szorítanak értünk. Nagy volt a feszültség, sajnos nem produkáltam olyan játékot, amit szerettem volna. Úgy gondolom, az első gól után nem volt vészes a játékom, megoldottam a feladatot. Remélem, a szakvezetés a folytatásban is számít rám, bizonyíthatom, hogy nem vagyok rossz futballista.

(Guzmics Richárd)

 

- Sokkos meccs volt, nem szeretnék mindent a kezdésre fogni, de aki futballozott, az tudja, egy ilyen hibát nagyon nehéz feldolgozni, rögtön lenulláztak bennünket. Kiábrándító volt a játékunk, nem azt nyújtottuk, amire képesek vagyunk, ráadásul a legnagyobb rivális ellen. Amolyan mindent, vagy semmit meccs volt, a folytatás nagyon nehéz lesz számunkra.

(Dzsudzsák Balázs)

 

- Ilyen élményem még nem volt, a meccs alatt végig, lézerrel világítottak a szemembe a lelátóról. Magunkat vertük meg, a kezdés utáni hibával, ami befolyásolta a meccs egészét.

(Bogdán Ádám)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!