Sportvilág

2009.09.15. 02:29

Majdnem meglepetést okozott az ARKSE

Székesfehérvár - Az elmúlt hét végén megkezdődtek a küzdelmek az NB I/B-s és NB II-es kézilabda-bajnokságokban. Fejér csapatai is nekivágtak a 2009/2010-es szezonnak.

Bobory Balázs

Férfi NB I/B:

Tatai HAC-Alba Regia KSE 30-28 (15-16)

Az erősen megfiatalított vendégek - Bakos- Hamar, Gáspár 5, Vasvári 3, Károlyfi, Molnár 7, Erdei 9, csere: Pulai, Gyimesi 3, Skoda, Dreska, Kónya, Szvitek, Soós - nagy küzdelemben maradtak alul a volt válogatottakkal felálló, bajnokesélyes otthonában. A tataiak a hajrában két ajándéklabdának köszönhetően biztosították be győzelmüket, az ifjak remekül debütáltak.

Győri ETO-Ercsi SE 26-19 (16-9)

Az élvonalbeli rutinnal rendelkező győriek otthonában helytállt az Ercsi, amelyben Varga János 6, Varga Zoltán 4 gólt szerzett.

Férfi, NB II: Mór-Szigetszentmiklós 28-25Remek győzelmet aratott a Nyugati-csoportban a Mór.

Női NB II: Mór-Büki TK 26-31 (12-15) (Észak-Nyugati-csoport), Dunaújvárosi AC-Ercsi SE 33-20 (16-9) (Déli-csoport).

Értékes második helyezést ért el az Alba Regia KSE ifjúsági együttese Franciaországban, Cernay-ban, a világsztár kapus, Thierry Omeyer szülővárosában, a róla elnevezett meghívásos tornán. A 12 csapatos megmérettetésen a fehérváriak csoportjukban a Beex együttesét 28-19-re, a Haguenaut 24-19-re, a Mulhouse-t 24-9-re, az Ascát pedig 24-18-ra győzték le, aminek köszönhetően az élen végeztek. A döntőbe jutásért a Montpellier ellen kellett bravúrt hozni, és a remeklő Pulai Dávid kapus vezérletével 21-19-re nyert az Alba. Az ARKSE a fináléban a német élvonal 4. helyezettjével, a Friesenheimmel csapott össze, amelyet végül a Bundesliga-együttes nyert 21-15-re. Pulai Dávid a torna legjobb kapusa címet kapta.

Az ezüstérmes csapat: Soós Dániel, Tárkányi Bence, Vasvári Géza, Golenya Gábor, Szvitek Ákos, Gyimesi Máté, Ambrus Tamás, Vekerdi Dávid, Almási Ferenc. Bakos Dávid, Dreska Dániel, Kovács Bence, Dravecz Dávid, Farkas János, Pulai Dávid. A csapat felkészítői: Molnár Csaba, Erdei Krisztián, Grőber Mátyás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!